9999 TL ve üzeri siparişinizle birlikte LAL Pırlanta'dan Pırlantalı Gümüş Kar Tanesi Kolye hediye!
Lal Pırlanta

ÜCRETSİZ KARGO

Lal Pırlanta

3D GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

7 GÜNDE ÜCRETSİZ İADE

Lal Pırlanta

SERTİFİKALI ÜRÜNLER

BAKIM GARANTİSİ

Lal Pırlanta

ŞIK MÜCEVHER KUTUSU

Pırlanta Sertifikası Neden Önemli?

Pırlanta Sertifikası Neden Önemli?

Pırlanta sertifikası neden önemli sorusu, pırlanta ve mücevher alacaklar için dikkat çeken bir sorudur. Pırlanta tasarımlar alınmadan önce, tasarımın sertifikası bulunup bulunmadığına dikkat edilmesi gerekir. Değerli taşlarla tasarlanan bir ürüne değerinden çok daha fazlasını ödememek için sertifikalı ürünlere yönelmek önemlidir. Peki ama pırlanta sertifikası tam olarak nedir?

Pırlanta tasarımların sahip olduğu özelliklerin tamamını gösteren onay belgesi, pırlanta sertifikası olarak tanımlanır. Pırlantanın karatı, rengi, kesim özellikleri ve daha fazlası; pırlanta özellikleri arasında yer alır. Üründe yer alan pırlantanın özelliklerine net bir şekilde ulaşabilmek için pırlanta sertifikalarına ihtiyaç duyulur.

Pırlantaları sertifikalandıran kuruşlar birbirinden farklılık gösterebilir. Bu durum, pırlanta sertifikası neden önemli sorusunun yanı sıra hangi sertifikalar çok daha güvenilirdir; sorusunun ön plana çıkmasına neden olur. Genel olarak pırlanta sertifikaları denildiğinde akıllara HRD ve GIA gibi kuruluşlar gelir. Herhangi bir kâr amacı gütmedikleri için pırlantaların sertifikalandırma işlemlerini sistemli bir şekilde yapar. Bu nedenle kullanıcılar çoğunlukla HRD ve GIA sertifikalı pırlantalara yönelim gösterir.

Pırlanta Sertifikalarında Pırlantaya Dair Hangi Bilgiler Yer Alır?

Daha önce de ifade edildiği üzere değerli taşların kalitesini belirlemekte olan pırlanta sertifikalarında pırlantaya dair merak edilen pek çok husus mevcuttur. Pırlantalarda ağırlık olarak bilinen karat, kesim, berraklık, renk olmak üzere birçok kriter; pırlantaların değerinin anlaşılabilmesini mümkün kılar. Pırlanta sertifikası neden önemli sorusu da tam olarak burada devreye girer. Pırlantanın değeri, sertifikada yer alan özellikler üzerinden belirlenir.

Bir pırlantada renk ne kadar beyazsa pırlantanın değeri de o kadar yüksektir. Bu nedenle genellikle pırlanta tercihinde renk önemli bir kriterdir. Genellikle pırlanta, doğada oldukça küçük karatlar halinde bulunur. Bu durum, pırlantanın karatının yükselmesinin fiyatının da artması anlamına geldiğini gösterir. Karat miktarı fazla olan pırlantalarda fiyatlar da oldukça yüksektir.

Pırlanta sertifikalarında kendisine yer bulan kesim özellikleri de pırlantanın değeri açısından çok önemlidir. Bu hususların tamamı düşünüldüğünde pırlanta sertifikalarının neden önemli olduğu da anlaşılıyor. Sertifikada yer alan bilgilere bakılarak pırlantanın gerçekten de biçilen değere sahip olup olmadığını anlamak mümkündür. Lal Pırlanta'da yer alan eşsiz pırlanta yüzük modelleri ve pırlanta setlere göz atın..

Pırlanta Sertifikası Neden Önemli?

0.16 ct. Pırlanta Kalp Yüzük modelini incelemek için görselin üzerine tıklayabilirsiniz.

Neden Sertifikalı Pırlanta Tercih Etmelisiniz?

Pırlanta sertifikası neden önemli, neden sertifikalı pırlantalar satın alınmalıdır; her iki soru da doğru pırlantayı tercih edebilmek açısından önemlidir. Daha önce de belirtildiği üzere pırlanta sertifikaları, pırlantanın karat, kesim, renk gibi özelliklerini sunan onaylı belgelerdir. Güvenilir kurumlardan alınması gerekli olan bu belgeler, pırlantanın satıldığı fiyat üzerinden alınıp alınmayacağını belirler. Pırlanta sertifikası her ne kadar daha çok satın alan kişi için önemli olsa da satıcı için de önemli bir yere sahiptir. Uluslararası mücevher sertifikalarına sahip ürünlerin çalınması durumunda sertifika, bir güvence olarak değer görür.

Bu hususlar düşünüldüğünde pırlanta sertifikası neden önemli sorusunun cevabı olarak şu ifadelere yer vermek olanaklıdır:

  • Pırlantanın sahip olduğu özellikler detaylı bir şekilde sertifikada yer alır.
  • Pırlanta satışı sırasında satıcı, pırlantanın değerini belgeme imkânı elde eder.
  • Herhangi bir hırsızlık durumunda sertifika, bir güvence olarak ön plana çıkar.
  • Sertifikalı bir pırlanta satın alan kişi, ilgili ürünün kendisine ait olduğunu belgelemiş olur.

Gia Hrd Sertifika Farkı

Pırlanta sertifikası kadar bu sertifikayı hangi kurumların veriyor olduğu da çok önemlidir. Sertifika işlemlerini yapan iki kurum, GIA ve HRD; piyasada ön plana çıkar. Bu nedenle genellikle GIA ya da HRD sertifikalı pırlantalar tercih edilir. Her iki sertifika da uluslararası mücevher sertifikalarıdır. GIA sertifikalı pırlantaları dünyanın her yerinde değerinden feragat etmeden satışa sunmak olanaklıdır.

HRD Antwerp, dünyanın en büyük ve en dikkat çeken test laboratuvarlarına sahip bir kuruluştur. Uluslararası pırlanta sertifikaları sunmakta olan kuruluş, güvenirliği ile ön plana çıkar. HRD Antwerp, 1975 yılında kurulmuştur. Kâr amacı gütmez, çalışmalarını bu anlayış üzerinden sürdürür. Kurum kapsamında uzman gemologlar çalışmalarda bulunur. Ayrıca kurum içerisinde son teknolojik cihazlar kullanılır. Yenilikçi cihazlar ile pırlanta ölçüm işlemleri yapılır. HRD, pırlanta sertifikalarıyla pırlantanın değerinin tam olarak belirlenmesini sağlar.

Pırlanta sertifikasının yanı sıra ürün raporu hazırlandığını belirtmek de olanaklıdır. Raporların herhangi bir suiistimale uğramaması adına UV ışığı ve mercek ile çeşitli önlemler alır. Yenilikçi ve teknolojik yöntemlerle gerçekleştirilen sertifikalandırma işlemleri hem satıcıyı hem de alıcıyı korur.

Pırlanta Sertifikası Neden Önemli?

0.33 Karat Pırlanta Yakut Yüzük modelini incelemek için görselin üzerine tıklayabilirsiniz.

GIa Sertifikası Nedir?

Pırlanta sertifikası oluşturan kurumlardan bir diğeri de GIA (Gemological Institute of America)’dır. Kâr amacı gütmeyen kurum, değerli taş sertifikasyon ve derecelendirme enstitüsü olarak çalışmalarda bulunur. Pırlantanın renk, karat, berraklık ve kesim gibi özelliklerini belirleyen kurum, GIA serfikalarını oluşturur. GIA sertifikaları, pırlanta satın alırken ön plana çıkan sertifikalar arasında yer alır.

Hem alıcılar hem de satıcılar için pırlantanın kalitesini sunmakta olan GIA, oluşturduğu sertifikalarla satıcı ve alıcıları korur. Bu nedenle GIA sertifikaları büyük bir öneme sahiptir. Pırlanta sertifikası neden önemli sorusu kapsamında pırlantanın değerinin anlaşılabilmesi ve pırlantanın korunabilmesi gibi yanıtlar vermek olanaklıdır.

Pırlanta ürünlerini sertifikalı bir şekilde sunan Lal Pırlanta, uygun fiyat seçenekleri ile birçok modeli bünyesinde bulundurmaktadır.

Bir önceki yazımıza https://www.lalpirlanta.com/blog/etkileyici-5-farkli-evlilik-teklifi-fikirleri linkinden ulaşabilirsiniz.

Pırlanta Sertifikası Neden Önemli?