9999 TL ve üzeri siparişinizle birlikte LAL Pırlanta'dan Pırlantalı Gümüş Kar Tanesi Kolye hediye!
Lal Pırlanta

ÜCRETSİZ KARGO

Lal Pırlanta

3D GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

7 GÜNDE ÜCRETSİZ İADE

Lal Pırlanta

SERTİFİKALI ÜRÜNLER

BAKIM GARANTİSİ

Lal Pırlanta

ŞIK MÜCEVHER KUTUSU

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

yüzük ölçüsü nasıl alınır

Yüzük ölçüsü almayı bilmek, internet üzerinden yüzük satın almak istediğinizde en önemli konu haline gelir. Özellikle de hayatınızın en özel ve unutulmaz anlarından biri olacak evlilik teklifi için yüzük almayı düşünüyorsanız ilk işiniz, yüzük ölçüsü nasıl alınır öğrenmek olacaktır.

Herkesin parmak kalınlığı birbirinden farklı olduğundan ölçüler için belirli bir standart bulunmaz. Fakat sık rastlanan ölçülerin 12 ile 16 arasında olduğunu söylemek mümkündür. Ölçü almanın farklı yolları mevcuttur. Ölçünüzü öğrenmek için dilerseniz bir kuyumcuya gidebilir dilerseniz de aşağıdaki çap ve çevre bulma yöntemlerini evde kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Yüzük Ölçüsü Hesaplama

Herkesin kendine ait bir ölçüsü olduğu, neredeyse herkes tarafından bilinir. Bu ölçüyü bilmek, hayatınız boyunca size büyük kolaylıklar sağlayacaktır. Kuyumcuya gittiğinizde yüzükleri deneme şansınız olacağından ölçünüzü bilmemek çok büyük sorun yaratmayabilir. Ancak yüzük satın alma işlemini internet üzerinden yapmaya karar verdiğinizde ölçünüzü bilmek işinizi oldukça kolaylaştırır. Çünkü online alışverişlerde deneme şansınız yoktur ve satın aldığınız yüzük, alışveriş sırasında seçtiğiniz yüzük ölçünüze göre size ulaştırılır.

Yüzük ölçüsü hesaplama işlemi için evde oldukça pratik 2 yöntem kullanılarak yapılabilir. En garanti ve zahmetsiz yöntem bir kuyumcuya giderek parmak ölçünüzü öğrenmek istediğinizi söylemek olsa da aşağıdaki 2 yöntem sayesinde kendiniz de kolaylıkla ölçü alabilirsiniz.

1. Çap Bulma

Beğendiğiniz LAL pırlanta yüzüklerden satın almak için önce yüzük ölçünüzü bilmelisiniz. Bu yöntemin ilki olan çap bulma metodunda;

  • Satın almayı düşündüğünüz LAL pırlanta yüzüğü hangi parmağınıza takmayı düşünüyorsanız, o parmağınıza önceden takmış olduğunuz bir yüzüğü alın.
  • Milimetre (mm) ölçüsü bulunan bir cetveli yanınızda bulundurun.
  • Yüzüğünüzü bir masaya yatay olarak yerleştirip yüzüğün iç çapını boydan boya olacak şekilde ölçün.
  • Son aşamada cetvelde gördüğünüz milimetre değerini okuyun ve daha sonra da unutmamak için bu ölçüyü bir yere not edin.

Bulduğunuz milimetre değerine karşılık gelen bir yüzük numarası olacaktır. Örneğin; ölçtüğünüz çap 17 mm ise yüzük numaranız 15 olacaktır. Ölçü bilginizi öğrendikten sonra yüzük alışverişlerinizi internet üzerinden çok daha kolay şekilde yapabilirsiniz.

2. Çevre Bulma

İkinci yüzük ölçüsü hesaplama yöntemi ise çevre bulma olarak bilinir. Bu ölçü bulma yönteminin uygulanışı ise şu şekildedir:

  • Satın alacağınız LAL pırlanta yüzüğü takmak istediğiniz parmağın ölçüsünü alabilmek için ip veya benzer bir materyal bulun.
  • İp almayı tercih ettiyseniz, ipi parmağınıza sarın ve sonrasında iki ucun birleştiği yeri bir kalem yardımıyla işaretleyin.
  • İpte işaretli yerler arasında kalan uzunluğu, milimetre (mm) ölçüsüne sahip olan bir cetvel kullanarak ölçün. Bulduğunuz ölçü, parmak çevrenizin uzunluğunu verecektir.
  • Son olarak bir parmak ölçüsü hesaplama tablosuna bakarak parmak çevresi uzunluğunuza denk gelen ölçü bilgisine kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bu iki yöntemden hangisini isterseniz deneyebilir, yüzük ölçüsü nasıl alınır kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Türkiye'de Kullanılan Ölçüler

Cinsiyete ve kiloya göre farklılık gösterdiği gibi ülkelere göre de değişiklik gösterebilir. Türkiye’de kadınlarda ölçü genellikle 8’den başlar ve istisna olmakla birlikte en büyük olarak 28 ölçüye kadar uzanabilir. Türk kadınlarının ölçü ortalaması da 15 olarak karşımıza çıkar. Türkiye’deki erkeklerde ise ölçüler en küçük 10, en büyük 35 arasında farklılık göstermektedir.

Tahmin edilebileceği üzere en küçük parmak ölçüsüne sahip olanlar fiziksel olarak zayıf kişiler olurken, büyük numaraya sahip kişiler genellikle biraz daha fazla kilosu olanlardır. Kişilerin kilosunu göz önünde bulundurarak tahmini bir yüzük ölçüsü almak mümkün olsa da bunun doğru bir yöntem olduğunu söylemek doğru olmaz. Bunun yerine yukarıda anlatılan 2 yöntemi uygulayarak kolayca yüzük ölçünüzü öğrenmeyi tercih edebilirsiniz. Böylece dilediğiniz LAL Pırlanta yüzüğü parmağınızın ölçüsüne uygun olarak satın alabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.lalpirlanta.com/blog/pirlanta-renkleri-nelerdir linkinden ulaşabilirsiniz.

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?