9999 TL ve üzeri siparişinizle birlikte LAL Pırlanta'dan Pırlantalı Gümüş Kar Tanesi Kolye hediye!
Lal Pırlanta

ÜCRETSİZ KARGO

Lal Pırlanta

3D GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

7 GÜNDE ÜCRETSİZ İADE

Lal Pırlanta

SERTİFİKALI ÜRÜNLER

BAKIM GARANTİSİ

Lal Pırlanta

ŞIK MÜCEVHER KUTUSU

Pırlantada Montür Ne Demek

Pırlantada montür, pırlanta tasarımlarında oldukça önemli konular arasında yer alıyor. Her ne kadar pırlanta seçiminde 4C kuralı ve uluslararası sertifika önemli olsa da pırlantanın yerleştirilme biçimi olan montür de oldukça önemli bir konudur. Benzersiz bir pırlantaya sahip olmak isteyen kadınların ilgisini çeken konular arasında yer alan montür, pırlanta tasarımlarında dikkat edilen bir husustur.

Taşların yerleştirildiği çerçeve veya taşların yerleştirilme şekli olarak da tanımlanabilen pırlantada montür, tasarımların son şeklini alması açısından önemli bir yere sahiptir. Montür çeşitliliği bir hayli fazla olduğundan pırlanta tasarımları çeşitlilik kazanır.

Bir pırlanta tasarımında montür önemlidir. Bunun birkaç farklı sebebi bulunur. Her şeyden önce montür, tasarımın nasıl şekilleneceğini belirler. İkinci olarak ise pırlantanın nasıl konumlanacağının belirlenmesini sağlar. Peki kaç çeşit montür bulunur, hangi montür taşı daha büyük gösterir?

Hangi Montür, Taşı Büyük Gösterir?

Pırlantada montür çeşitlilik gösteren bir husustur. Dolayısıyla hangi montürün taşı çok daha büyük göstereceğini bilmek gereklidir. İnce tırnaklı montürler, pırlantada taşın ön plana çıkmasını sağlar. Bu tür montürlerde ince tırnaklar küçük noktalar halindedir. Bu sayede belirsizleştir ve dışarıdan fark edilemeyecek bir pozisyon elde eder.

İnce tırnaklı montürler, kullanılan taşın çok daha büyük görünmesini sağlar. Taş kendine özgü yapısıyla tasarımda yer alır ve gerçek büyüklüğünde görünür. Bu nedenle çok daha gösterişli bir pırlanta istiyorsanız, ince tırnaklı montürle tasarlanan pırlantaları tercih etmelisiniz. Bu tür montürlerde tırnak sayısı değişiklik göstermekle birlikte genellikle 4 ila 6 adettir. Bu nedenle 0.50 karat ve üzeri karat yapılarında bu tür montürlerin tercih edilmesi gereklidir.

Pırlantada Montür Ne İşe Yarar?

Pırlanta yüzüklerde yer alan metal çerçeve, pırlantanın yerleştirildiği kısımdır. Tasarımın görünümünü etkileyen metal çerçevenin tasarımı oldukça titiz bir şekilde yapılmak durumundadır. Metal çerçevenin tasarımı, montür olarak tanımlanır Bir tasarımdan estetik beklentilere göre kullanılan montür çeşidi de farklılık gösterebilir.

Taşın güvenli bir şekilde sabitlenmesini mümkün kılan montür, aynı zamanda pırlantanın estetik bir görünüm elde etmesinde de doğrudan rol oynar. Genellikle tırnaklı ve tırnaksız montür kullanılmakla birlikte kanal, halo ve ince ile kalın montürlerin kullanıldığı da görülmektedir.

Pırlantada montür, pırlantayı tutmak için tasarlanan metal çerçevedir. Montür tasarımı, pırlanta tasarımının kalitesini de belirler. Bu nedenle yenilikçi ve göz alıcı bir pırlantaya sahip olmak isteyen kişilerin satın alacakları pırlantanın montür özelliklerini de incelemesi gereklidir.

Kaç Karat Pırlanta Almalı?

Montür kavramıyla yakından alakalı bir diğer konu da pırlantanın karat özellikleridir. Pırlantanın kütlesini ifade eden karat, pırlanta tasarımlarının farklılık göstermesinin de temel nedenleri arasında yer alır. Pırlantada montür ile doğal bir ilişkisi bulunan karat hakkında detaylı bilgi sahibi olmak, kaç karat pırlanta alınması gerektiğinin de anlaşılmasını sağlar.

Genellikle evlilik tekliflerinde kullanılan pırlanta yüzüklerde tektaş boyutu birbirinden farklılık gösterir. Eğer bir pırlanta tektaş yüzük alacak ve evlilik teklifinde bulunacaksanız 0.20 CT ila 0.40 CT arasındaki yüzükleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede en ideal tektaş boyutuna ulaşmış olursunuz. Bunun yanı sıra farklı karat yapılarıyla tasarlanmış pırlantalar da bulunur. Bu tür pırlantalar, çok daha gösterişli modelleri tercih eden kadınlar için oldukça idealdir.

Lal Pırlanta'daki tektaş küpe, tektaş kolye, tektaş yüzük seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

Pırlanta Montürü Nasıl Anlaşılır?

Pırlanta tasarımında tercih edilen montürü anlayabilmek için bu konu hakkında bilgi sahibi olmanız bir hayli önemli. Çünkü daha önce de bahsedildiği üzere oldukça fazla montür türü bulunuyor. Bunların her biri farklı özellikleri bünyesinde barındırıyor.

Mücevher sektöründe en fazla tercih edilen montürler, kalın tırnaklı montürlerdir. Montürde bulunan tırnaklar kalın olduğundan, montüre yerleştirilen pırlanta olduğundan çok daha gösterişli görünür. Bunun yanı sıra pırlantanın gerçek görünümüyle tasarımda yer almasını sağlayan ince tırnaklı montürler de tercih edilen montür türleri arasında yer alır.

Pırlanta taşın herhangi bir tırnak tarafından tutulmadığı, sıkıştırılma yöntemiyle tutturulan montür türleri de bulunmaktadır. Taşın parlaklığı ve büyüklüğünü efektif bir şekilde gösteren bu tür montürler, mücevher sektöründe kendisine çok daha az yer bulur. 

Montür Çeşitleri Nelerdir?

Pırlanta montür çeşitleri bir hayli fazladır ve kullanılan montüre göre pırlanta tasarımları farklılık gösterir. Mücevher sektöründe tercih edilen montür türlerini genel hatlarıyla aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:

  • İnce Tırnaklı Montürler: İnce bir tırnak yapısına sahiptir. Pırlanta, ince tırnaklar tarafından tutulur. Pırlantanın gerçek görünümü açığa çıkarılır.
  • Kalın Tırnaklı Montürler: Kalın tırnak yapısıyla pırlantayı oldukça efektif bir şekilde sabitler. Kalın tırnak yapısı sayesinde pırlantanın olduğundan çok daha büyük görünmesini sağlar.

Bunların yanı sıra çerçeve görünmez, halo, ince ve kalın montürler de bulunur.

Yenilikçi pırlanta tasarımlarıyla sizlere benzersiz tasarımlar sunan Lal Pırlanta, göz alıcı tasarımlara çok özel fiyatlarla sahip olmanızı sağlıyor. Kendinize ya da sevdiklerinize eşsiz bir hediye almak istiyorsanız, Lal Pırlanta ayrıcalığıyla sizlerle buluşan tasarımlar arasından tercihte bulunabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.lalpirlanta.com/blog/hangi-evlilik-teklifi-yuzugunu-secmelisiniz linkinden ulaşabilirsiniz.

Pırlantada Montür Ne Demek