9999 TL ve üzeri siparişinizle birlikte LAL Pırlanta'dan Pırlantalı Gümüş Kar Tanesi Kolye hediye!
Lal Pırlanta

ÜCRETSİZ KARGO

Lal Pırlanta

3D GÜVENLİ ALIŞVERİŞ

7 GÜNDE ÜCRETSİZ İADE

Lal Pırlanta

SERTİFİKALI ÜRÜNLER

BAKIM GARANTİSİ

Lal Pırlanta

ŞIK MÜCEVHER KUTUSU

Doğum Taşı Nedir? Doğum Taşı Rehberi

Tabiat, tüm detaylarıyla ihtişamlı, kusursuz ve sıra dışıdır. Birçok seçkin, ışıltılı ve dikkat çeken taşın varoluş sebebi olan doğa, bazı durumlarda ise doğrudan size özel ışıltı saçabilir. Doğum taşı, doğduğunuz aya karşılık gelen ve tabiatın kusursuzluğun bir parçası olan değerli taşlara verilen isimdir. Her bir doğum taşı, belli bir ayla özdeşleşmiştir.

Doğum günlerinde ya da özel günlerde sevdiklerinize unutulmaz bir armağan olarak doğum taşlarıyla tasarlanmış seçkin mücevherleri verebilirsiniz. Muhteşem ışıltılarının yanı sıra doğum taşları; sağlık, sıhhat, şans, esenlik ve koruma anlamlarına da sahiptir. Bu özel taşlarla bezenmiş mücevherler, her anınızda gücü içinizde hissetmenizi sağlayacak. İşte doğum taşı nedir, doğum taşı rehberi!

Doğum Taşı Nedir?

Doğum taşı nedir, doğum taşı rehberi başlığında kişinin doğduğu aya ya da burcuna karşılık gelecek şekilde özelleştirilen değerli taşlardır. Her biri, eşsiz bir ışıltı kaynağıdır. Özellikle son dönemde popülerliğini artıran doğum taşları, tahmin edildiğinden çok daha eski dönemden beri insan yaşamının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Tarihçi Josephus’a göre; Musa peygamberin zırhında taşıdığı 12 taş, doğum taşlarına karşılık geliyordu.

Bununla birlikte birçok tarihçi, Hz. İsa’nın 12 havarisinin de yine değerli 12 taş olan doğum taşlarıyla ilişkilendirildiğini düşünür. Doğum taşlarının resmileşerek, günümüzde insan yaşamının vazgeçilmez bir parçası haline dönüşmesi ise Amerikan Ulusal Kuyumcular Birliği’nin kabulüne dayanır. Amerikan Ulusal Kuyumcular Birliği 1912 yılında bu 12 taşı, doğum taşı olarak kabul etmiştir.

Doğum Taşı Ne İşe Yarar?

Doğum taşı, farklı mücevherlerde kullanıldığında zihni ve fiziksel aktiviteleri olumlu yönde etkiler. 12 farklı simgeye sahip olan doğum taşları, 12 aya göre belirlenmiştir. Sadakat, güven, inanç, sevgi ve zarafetin simgesidir. Öte yandan 12 taşın her biri, kendi içerisinde özel bir anlama sahiptir. Özellikle tabiatın en kusursuz taşları olan; safir, yakut ve zümrüt tarih boyunca birçok anlamı bünyesinde taşımıştır.

Doğum Taşları Hangi Aylara Karşılık Gelir?

Doğum taşları, takvimlerde kullanılan 12 ayı simgeler. Her bir ay, kendi içerisinde özel anlamlar taşıyan taşlarla sembolleşmiştir. Tam da bu yüzden doğum taşları, kişiye özel bir etkiye sahip olmalarıyla anılır. Ayrıca tüm bu taşlar, doğduğunuz ayla birlikte sizin karakteristik özelliklerinizden de izler taşır.

Farklı mücevherlerde hayat bulan her bir doğum taşı, karakteristik özeliklerinizi ve taşın özel anlamını üzerinizde bulundurmanızı sağlar. Doğum taşları ve sembolü oldukları aylar ise şu şekildedir:

  • Ocak: Lal Taşı
  • Şubat: Ametist
  • Mart: Aquamarin Taşı
  • Nisan: Pırlanta – Elmas
  • Mayıs: Zümrüt
  • Haziran: İnci
  • Temmuz: Yakut
  • Ağustos: Peridot
  • Eylül: Safir
  • Ekim: Pembe Turmalin
  • Kasım: Sitrin
  • Aralık: Tanzanit

Tüm bu taşlar içerisinde en özel olanları ise şüphesiz tabiatın kusursuzlukları değerli taşlardır. Yakut, zümrüt ve safir, muhteşem renkleriyle büyüleyici bir görünüm vadederken, aynı zamanda özel anlamlarıyla yaşamınıza dokunur. 

Tabiatın En Kusursuz Taşlarıyla Seçkin Tasarımlar

Yakut, safir ve zümrüt günümüzde mücevherlerde en sık kullanılan doğum taşları arasında yer alıyor. Her biri ayrı bir güzelliğe karşılık gelen bu değerli taşlar, seçkin tasarımlarla mücevher tutkunlarının beğenisine sunuluyor. Farklı mücevher formlarıyla yaşama uzanan doğum taşları; şans, mutluluk, sevgi, güç, şifa, merhamet, nezaket, ihtişam ve zarafet gibi anlamıyla ışıltıyla parıldıyor.

Lal Pırlanta koleksiyonlarında, her zevke ve tarza hitap eden seçkin mücevher modelleri bulunuyor. Safir, yakut ve zümrüdün muhteşem ışıltılarına ev sahipliği yapan; bileklik, kolye, yüzük ve küpe gibi mücevherlere Lal Pırlanta ayrıcalığıyla sahip olabilir, sevdiklerinize unutulmaz bir doğum günü armağanı verebilirsiniz. Pırlanta zümrüt bileklikleri incelemek için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Bu yazımızda sizler için doğum taşı nedir, doğum taşı rehberi başlığına değindik. Bir önceki yazımıza https://www.lalpirlanta.com/blog/buyuk-taslar-buyuk-tarzlar-pirlanta-gerdanliklar linkinden ulaşabilirsiniz.

Doğum Taşı Nedir? Doğum Taşı Rehberi